Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tämä seloste koskee shop.alvaraalto.fi-verkkopalvelun rekisteröityneitä käyttäjiä. Rekisteröitymättä tehtyjen verkkokauppatilausten tietoja säilytetään vain siihen saakka, kun tilaus on hoidettu. Maksamisen yhteydessä ei tallenneta luottokortti- tai pankkitietoja.

Tämä tietosuojaseloste kattaa henkilötietolain (523/1999) 10 §:n mukaisen rekisteriselosteen tiedot.

Rekisterinpitäjä
Alvar Aalto -säätiö
Tiilimäki 20
00330
Helsinki

Y-tunnus 0714145-5

Rekisteriasioista vastaava henkilö: Pia Poskiparta, shop@alvaraalto.fi

Rekisterin nimi

Alvar Aalto -säätiön verkkokaupan asiakasrekisteri. 

Rekisterin käyttötarkoitus

Tietoja käytetään verkkokauppaan rekisteröityneiden käyttäjien tilausten toimittamiseen, asiakassuhteen ylläpitoon ja palvelun kehittämiseen. Rekisteröityneellä asiakkaalla on mahdollisuus kieltäytyä vastaanottamasta markkinointiviestejä (sähköposti).

Rekisterin tietosisältö

Asiakkaan perustiedot:

Etunimi, sukunimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, markkinointiviestien tilaustiedot, asiakas-ID, käyttäjätunnus ja salasana.

Asiakkuuden perusteella syntyvät tiedot:

Tilaustiedot ja -historia, tilausten toimitusosoitteet, ostokäyttäytyminen ja tekniset tiedot. Alvar Aalto -seuran jäsentiedot liitetään käyttäjän asiakastietoihin rekisteröidyttäessä shop.alvaraalto.fi -kaupan asiakkaaksi.

Tietojen säilytysaika ja hävittäminen

Henkilötiedot hävitetään henkilötietolain mukaan, kun niiden säilyttämisen oikeudellinen peruste lakkaa tai niin kauan, kun niitä tarvitaan takuu ja reklamaatioasioiden hoitamiseen.

Tietojen suojaus

Tiedot tallennetaan SSL-suojatun yhteyden ylitse.

Rekisterin suojaus 

Rekisterin tiedot tallennetaan palomuureihin suojattuihin tietokantoihin, jotka sijaitsevat verkkokaupan omalla palvelimella. Henkilötietoja käsittelevät vain ennalta määritellyt henkilöt. Rekisterin tietojen käsittely edellyttää salasanaa ja käyttäjätunnusta sekä riittäviä käyttöoikeuksia. Rekisteri on suojattu ulkopuoliselta käytöltä.

Tietojen luovutus

Asiakastietoja luovutetaan Alvar Aalto -säätiön ulkopuolelle ainoastaan niiltä osin, kun tilausten toimittaminen ja palvelun tekniset ratkaisut sitä vaativat. Säätiö voi luovuttaa asiakastietoja viranomaisille voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti.

Tarkastusoikeus

Rekisteröidyllä asiakkaalla on henkilötietolain mukaisesti oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja henkilörekisteriin on talletettu. Tarkastuspyyntö tulee lähettää kirjallisesti ja allekirjoitettuna osoitteeseen:

Alvar Aalto -säätiö
Asiakasrekisteri
Tiilimäki 20
00330 Helsinki 

Tietojen päivittäminen

Rekisteröitynyt asiakas voi päivittää asiakastietojaan Omat tiedot -osiossa.

Evästeiden käyttö

Voidaksesi käyttää verkkokauppaa, internet-selaimessasi tulee olla evästeet sallittuina. Verkkokaupassa käytetään evästeitä, joiden avulla seurataan kävijäliikennettä ja parannetaan palvelun laatua. Evästeet ovat käyttäjän tietokoneella lähetettäviä ja siellä säilytettäviä tiedostoja, jotka mahdollistavat usein sivuilla vierailevien kävijöiden tunnistamisen.